Proteste Noiembrie 2015 si consultarile cu Presedintele

​(Fotografie preluată cu acceptul autorului: Ioana Moldovan. Link facebook aici )

 

Urmăresc cu interes noua mini-revoluție. Constat și eu ca toată lumea că un eveniment tragic a condus la niște mișcări ample al căror scop se întinde dincolo de nefericitul eveniment de la #colectiv. Uitându-mă prin feed constat însă că tot mai multe inepții se propagă. Și sunt susținute de oameni serioși de altfel.

Stau si mă crucesc dar mă si bucur pe de o parte. E imposibil sa rezolvi o problemă până nu iese la suprafață. Face parte din procesul de maturizare a societății românești.

Indignarea mea nu e despre politicieni. Aici cred ca s-a acoperit subiectul cu vârf și îndesat. E despre cei care votează si deci decid cine ajunge politician. Nu uitați că fiecare popor are conducătorii pe care îi merită.

 

Fluxul evenimentelor:

  1. Populația nemulțumită iese in stradă. Foarte bine.
  2. Prim-ministrul și primarul de sector își dau demisia. Foarte bine.
  3. Populația continuă sa protesteze. Ok, foarte bine. S-au acumulat multe frustrări.
  4. Președintele face în premieră un gest pentru care ii dau superlativul absolut in această conjunctură: NORMAL. Pentru asta l-am susținut la alegeri. Vreau normalitate, nu mai vreau bâlci. Președintele cheamă “strada” la consultări. F F F bine!!! Sincer. Asta înseamnă normalitate. Eu pentru asta l-am susținut.
  5. Mulți reacționează stupid ca mai jos. Prost. Foarte prost.

 

Reacții stupide:

Sa ne primească pe toți. 5 sau 20 nu sunt reprezentativi.

Da, sigur. Pe toți 10.000?! Unde? Și cam cum ar decurge discuția cu 10.000 de oameni? Vorbește fiecare 10 minute. Total 100.000 de minute, adică 1.667 ore. Adică vreo 70 de zile non-stop.

Foarte bun plan. Bravo celor ce îl susțin. Sunt curios dacă ați mediat măcar o ședință vreodată, măcar la un ONG, cu măcar 5 oameni prezenți. Să aveți habar despre ce înseamnă operativitate și de ce eu fac alergie dacă la o ședință participă și persoane de care nu e nevoie.

Să vină președintele în stradă.

Serios?! Și să facă și o bătaie cu niște ultrași eventual. Parte-n-parte. Și dacă un alienat mintal îl înjunghie ce ne facem?!

Si cine vorbește primul și care e ordinea ulterioara a discuțiilor? De la stânga la dreapta sau cine urlă mai tare? Ultra eficient și foarte bine gândit.

Iar ca reprezentativitate nu e mai simbolic să meargă reprezentanții străzii la Cotroceni? Mie așa mi se pare. Discută cu Președintele țării în mod oficial și nu cu persoana fizică Iohannis.

Nu ne putem selecta noi reprezentanții, să ne dea Iohannis un instrument.

Ba să avem pardon. NU! Nu vreau un nou “Tătuca” care să ne numească el oamenii prin care vorbim tot cu el. Mi se pare că a procedat așa cum era normal: sunteți un nou actor pe scena politică. Unul care a lipsit și de care era nevoie. Trimiteți reprezentanți la consultări. La fel cum fac toți ceilalți. Buni, proști – sunt ai voștri, vă descurcați așa cum o fac și ceilalți.

Nu-i alegeți bine de data asta? Mai învățăm o lecție și data viitoare vom face mai bine.

Ziariștii verticali. Și onești. Și deștepți.

O sa-mi încalc principiul de a ignora oamenii neplăcuți și de a nu ii pune în lumină – chiar și proastă, tot lumină e – și îl menționez în particular pe atât de verticalul CTP.

Domnul CTP îl “demolează” pe Iohannis acuzându-l de ”ori prostie, ori diversiune”. Și concluzionează cu „am o soluție: domnul Iohannis să îi primească pe toți la Cotroceni, să vină zeci de mii acolo

Am scris mai sus despre inepția de a organiza un eveniment cu 10.000 de speaker-i și 1 spectator. Inepție de care râde orice licean care a organizat un eveniment în cadrul unui ONG sau măcar balul Bobocilor. Nu mai reiau. Reiau însă o problemă mai importantă pentru d-nul CTP. Ce ne facem dacă printre acei 10.000 se infiltrează elemente diversioniste care au participat la mitingul din P-ta Universității „rezolvat” de mineri? Că uite ce părere aveați despre ei: http://www.hotnews.ro/stiri-politic-7424319-demolatorii-pietei-universitatii-scriau-cristian-tudor-popescu-corina-dragotescu-sergiu-andon-lelia-munteanu-acum-20-ani.htm

Și șansa e mare ca printre ei să se strecoare și “o parte din intelighentia română”. Nasol. Of… tehnologia asta modernă care nu ne mai permite să ne schimbăm ideile după cum bate vântul (nu SOV) și lumea să nu se mai prindă pentru că a uitat. Internetul acesta ține minte tot. Scriem un articol demolator și despre Google?! Și despre Facebook – că acolo se propagă știrile. Demolăm tot. Ce punem în loc? Oh… dar asta nu mai e treaba noastră… E a altora. Și apoi îi demolăm și pe ăia.

Ce îmi place cel mai mult din această mișcare.

#SchimbareaIncepeCuNoi. Am murit și înviat de bucurie. Cred că sumarizează tot. Da. De acolo începe totul.

Schimbarea incepe cu noi

#coruptiaUcide. Da. Ajunsa la nivel de indolență ucide. Și nu mai putem suporta. Și mai cred că DNA-ul a contribuit major la formarea opiniei că se poate și altfel. Iar de acum, sper eu în optimismul meu naiv, procesul e ireversibil.

#atențieLaDiversionisti. Manifestanții au de acum experiență. Se face distincție între agitatori infiltrați, galeriile de fotbal și cei autentici. Relația cu jandarmii e cea corectă. Ba chiar cooperează unii cu ceilalți. E minunat. De acum e foarte greu să mai deturnezi demonstrațiile autentice.

Ce îmi doresc eu de la acest nou val de schimbare

Normalitate – valul 2. O sa fac un articol separat pe tema asta.

Ca incheiere

Bravo românilor care nu mai dorm somnul mioritic. Să ne fie tot mai bine.

Să le fie zborul lin celor ce au pierit atât de groaznic și condoleanțe familiilor lor.

 

Te anunț pe email

Primești un email când public următorul articol.

Categorii

Written by:

Be First to Comment

Ai o părere? Scrie-o aici: